Omgeving

Pelgrimshoes Genooierhof maakt deel uit van ensemble van gebouwen die een religieuze historie hebben.

Het ensemble van gebouwen bestaat uit drie gebouwen, het Kapelke van Genooi, Pelgrimshoes Genooierhof met kruiskapel en restaurant de Genuuijerie. In dit restaurant werken, onder begeleiding, mensen met een beperking. Deze gebouwen zijn inclusief de tuin en het bos van Pelgrimshoes Genooierhof door een brede sloot omgeven. Binnen deze sloot lag oorspronkelijk tot 1582 een klooster.
Gezien vanaf de Sint Urbanusweg ligt het ensemble in een parkachtige gebied met een parkeerterrein en een processiepark voorzien van een altaar en zitbanken voor de openlucht-missen  op de zondagen in mei. Aan de westzijde ligt parallel aan de Maas, de Genooyerweg. Deze weg maakt deel uit van zowel het Pieterpad als van de route naar Santiago de Compostella. Het Kapelke van Genooi, ook wel kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi genaamd, en de buitenkapel die vastzit aan het Pelgrimshoes Genooierhof, ook wel kruiskapel genaamd, zijn direct aan deze weg gelegen.

b en bAls we het over het gebied rondom het Kapelke van Genooi hebben, dan wordt daarmee bedoeld het hele bosjes- en- bomenrijke gebied van Sint Urbanusweg tot aan de Maas. Langs de Maas is het landschap in ere hersteld met rijk begroeide velden waar Galloway runderen grazen en regelmatig onder andere putters, patrijzen, en fazanten zitten. Aansluitend op het idyllische  landschap rondom het Kapelke van Genooi, zijn er meerdere paden die door velden en langs paardenweiden voeren. Een gebied met weides, fruitbomen, beken en dijken, en waar de buren bij passen: een hondenclub en een manege met een hondenpension.

 

 

Het gebied rondom het Kapelke heeft voet- en fietspaden die noordwaarts direct leiden naar het natuurgebied het Zwart Water en van daaruit naar de Ravenvennen, naar Velden en naar Schandelo. Zuidwaarts leiden voet- en fietspaden langs de Maas naar de binnenstad van Venlo. Het fietspad maakt onder meer deel uit van de route Arnhem-Maastricht.

Te voet is het 20 tot 25 minuten en met de  fiets 5 tot 10 minuten naar de binnenstad. Kortom het centrum van Venlo en het buitengebied met maasoevers, bossen en vennen zijn te voet of per fiets zeer nabij.

Maar ook de bereikbaarheid voor auto en openbaar vervoer is uitstekend, wat het makkelijk maakt om vanuit het Pelgrimshoes Genooierhof iets in Limburg of Duitsland te gaan ondernemen.