Pelgrimshoes

back_grndDe oorspronkelijke boerderij Genooierhof dateert uit 1609 en is in 1846 verbouwd tot kapelboerderij. In  2015 is de kapelboerderij ingrijpend gerestaureerd en verbouwd tot een bed&breakfast, een woning met gastenverblijven aan de perlgrimsroute; vandaar de naam Pelgrimshoes Genooierhof.

De kapelboerderij is zowel rijksmonument als gemeentelijk monument en is te onderscheiden in een kapeldeel, de woning en de schuur.

 

Na 2 minuten heeft de onderstaande uitzending betrekking op Pelgrimshoes Genooierhof.

  • De Woning

_MG_0001-1 kopieHet gedeelte waar gewoond wordt is hersteld in zijn oorspronkelijke opzet met vier vertrekken. Deze restauratie is gepaard gegaan met hedendaagse aanpassingen ten behoeve van het comfort, maar met herstel en behoud van de oorspronkelijke plafonds, deuren, kozijnen en dorpels.

 

 

 

  • Het Kapeldeel

_MG_9955 Het kapeldeel is toegankelijk vanuit de woonkamer in de woning en grenst aan een halfronde buitenkapel. Het kapeldeel bevat onder meer een historische kelder en een tweetal geconserveerde pelgrimskamertjes met een gezamenlijke badkamer Alles is gebleven zoals het was, geen centrale verwarming, geen luxe. Hier wordt de sfeer geproefd van wat het ooit geweest moet zijn.

 

 

  • De Schuur

_MG_9944De begane grond van de schuur was oorspronkelijk een ruimte voor vee en opslag en op de verdieping was een hooizolder. Na herbestemming tot bed&breakfast zijn er nu de volgende ruimtes: vier tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer, een gezamenlijke eet/vergaderruimte, facilitaire ruimtes voor koken, wassen en sanitair, een loggia als tuinkamer/rokersruimte en een bergruimte met stalling voor fietsen. Alle nieuwe functies zijn in modern vormgegeven dozen ondergebracht, met gladde strakke houten wanden. Elke doos heeft zijn eigen kleur, wit, grijs of zwart. Bij de ruimtes rondom de dozen, zoals de loggia, de ontbijtruimte en de stalling is de authentieke kwaliteit van de schuur herkenbaar: met oude houten plafonds, witgeverfde wanden en vloeren van beton

Als gast kunt u gebruik maken van de eetruimte met TV. Vaak zal ook de tuinkamer/rokersruimte met terras en de eet/vergaderruimte met terras voor gasten ter beschikking staan.

Pelgrimshoes Genooierhof beschikt over kosteloze WIFI voor uw eigen mobiele telefoon, notebook, iPad of andere systemen.

 

  • De Tuin